Massagepraktijk
     
working-balance  

Massagepraktijk

jivan               Ontspanning en nieuwe energie
            Voor wie?
            Effecten en werking
            Soorten massage en de mogelijkheden

"In relaxation new energy is born"
Mijn passie voor massage en lichaamswerk is het zoeken naar evenwicht, de juiste balans tussen actie en stilte, tussen inspanning en ontspanning. Ons huidig leven is druk en vooral naar buiten gericht. Er zijn zoveel dingen die onze aandacht vragen. Kom je nog toe aan de beweging naar binnen? Kun je nog rusten in jezelf?

Het is absoluut noodzakelijk om na veeleisende en soms stressvolle taken ook weer tijd te nemen voor ontspanning en bijtanken. Dat is eenvoudig een wet van de natuur. In de stilte en rust kunnen lichaam en geest zich weer "resetten". Doe je dit niet of komt het er maar niet van, dan loop je een risico gewend te raken aan je dagelijkse portie stress . Zonder actie en drukte lijkt het leven saai en gebeurt er niet genoeg voor je. Zomaar niets doen of ontspannen levert snel schuldgevoelens op. Dus zoek je maar wat nieuwe klusjes op. Herkenbaar? De fysieke kant van stress kan zelfs verslavend werken, Bepaalde hormonen zoals adrenaline en cortisol zorgen namelijk voor die "energy-boost", die in sommige situaties ook nodig is en je tot een goede prestatie kan brengen.

Denk aan je deadline halen, voor een examen slagen, een presentatie leveren. Maar het was nooit de bedoeling steeds in die toestand te verkeren. Na actie volgt rust, na inspanning volgt ontspanning, na werk volgt vrije tijd, waarin je iets doet om je energie te herstellen.
In diepe stilte kan nieuwe energie geboren worden.

Voor wie ?
Massage is in principe voor iedereen geschikt, die de wens heeft beter in zijn vel te willen zitten, zowel fysiek als emotioneel. Regelmatige massage ondersteunt je gezondheid en brengt verlichting bij diverse klachten, zoals:
 • stress gerelateerde klachten
 • RSI- achtige klachten
 • rug, nek, schouder klachten
 • migraine
 • lichte overspannenheid of het even niet meer zien zitten.
Effecten en werking van massage.
Massage, afhankelijk van de gebruikte techniek, werkt zowel op fysiek als op het emotionele niveau. Je wordt dus uitgenodigd om je gevoelens zowel op het fysieke als op het emotionele niveau te ervaren. Daar hoeft verder niets mee, soms is het al heel bevrijdend om gewoon te voelen hoe het is en dat bewustwordingsproces zal zijn helende werking voor je doen. Natuurlijk heb ik alle ruimte en deskundigheid er de juiste aandacht aan te geven.
Wat kan je verwachten?
 • betere bloeddoorstroming in je lichaam
 • afvalstoffen worden beter uit je lichaamscellen verwijderd
 • stimulatie van de lymfe-circulatie
 • vermindering van spierspanning en pijnklachten
 • kalmerend effect op het zenuwstelsel
 • ontspannend, vitaliserend, betere energie doorstroming
 • verbeterde beweeglijkheid, meer soepelheid in de gewrichten
 • meer contact met je zelf en je lichaam
 • meer zelfinzicht en bewustwording hoe het met je is
 • beter humeur, je zit weer lekker in je vel en kan de wereld weer aan

Wat zijn de verschillende mogelijkheden?

Ontspanningsmassage.
Hierbij worden verschillende technieken tot een vloeiend geheel verweven, afgestemd op de individuele vraag en behoefte.
 • klassieke Zweedse massage
 • Joint-release technieken en Tragering voor openen en soepel maken van de gewrichten
 • ANMA massage met speciale knedingen, drukpunten en stretchings
 • rebalancing-technieken
 • stretchings op de tafel
 • zacht energetisch werk en chakra balancing.
Stoelmassage TouchPro
Een effectieve korte behandeling over de kleding heen. Met name goed voor vermoeidheid, stijfheid, en RSI-achtige klachten in schouders, nek, armen en rug. Wordt vooral ingezet in bedrijven , maar ook voor de individuele klant een heerlijk afsluiter van een drukke werkdag of week. Zie ook menuknop stoelmassage van de website.

Sessie met deep tissue strokes.
Voor wie dieper wilů. Stevige, maar rustige diepe weefselmassage om op een dieper niveau te ontspannen en pijnklachten te verminderen. Deep tissue massage werkt specifiek op verhardingen en verklevingen in de spieren en weefsels. Het ontspant het bindweefsel, verlengt de spieren en verbetert de beweeglijkheid. De masseur gebruikt vingers, handpalm , onderarm of elleboog om meer druk uit te oefenen. Dit gaat altijd heel rustig, in overleg met de cliënt, en nooit meer dan je aankan. Er wordt je gevraagd naar de behandelde plek toe te ademen en te voelen wat er gebeurt.

Lomi Lomi massage ritueel.
Lomi Lomi is een holistische massage vorm uit het oude Hawaii, waarbij massage, adem en dans op een bijzondere manier gecombineerd worden. Het is een massage met een spirituele achtergrond, in vroeger tijden beoefend door de Kahuna's, de sjamanistische genezers van Hawaii. Bij de massage beweegt en danst de masseur om de tafel heen, en voegt zo een extra energie toe aan de massage strokes.

Voor de Kahuna's was het lichaam de tempel van de ziel, een geschenk van onschatbare waarde. In het vroegere inwijdings-ritueel werden jongens en meisjes via een langdurige massage naar de status van volwassen stamlid begeleid. Elke lichaamscel werd als het ware gereinigd en geactiveerd. Zo werd de spirit van het nieuwe volwassen stamlid gewekt. Er wordt gebruik gemaakt van veel warme olie. Soms wordt ook de tafel met olie ingesmeerd om bepaalde technieken onder het lichaam beter te kunnen uitvoeren. Er wordt gemasseerd met lange, vloeiende bewegingen, Niet alleen met de handen maar ook de onderarmen worden gebruikt. De massage strokes zijn groot en omvattend. Dit geeft een heel koesterend en compleet gevoel van je lichaam. Lomi Lomi weerspiegelt ook de krachten van de natuur. Het kabbelen van de beekjes, het sprankelen van de watervallen, de beweging van de golven in de oceaan, en het vuur van de vulkaan. (Als de energie wat opgevoerd wordt in de massage, afhankelijk van de persoon). Dit alles wordt verweven in de massage. Zo stroomt MANA of vitale levensenergie naar elke plek in je lichaam en kunnen vastgezette spanningen vrijkomen.

Een lomi-lomi massage is een weldaad voor je lichaam en stimuleert de gezondheid. Je voelt je herboren na de massage. Even voor alle duidelijkheid, hoewel de massage afkomstig is uit exotische oorden, is het geen erotische massage. Het is een massage die het lichaam eert als de basis van ons spirituele zijn.

Er zijn drie mogelijkheden:
 1. lomi-lomi-massage van 1 uur
 2. lomi-lomi-massage-ritueel , 1 ½ uur met een reiniging en mentale voorbereiding op de massage. Heel mooi als je een bepaalde periode in je leven bewust wilt afsluiten en je wilt openen voor al het goede wat de toekomst je kan brengen
 3. lomi-lomi vierhands ritueel Hierbij wordt je door twee heel goede masseurs gemasseerd. Een onvergetelijke ervaring, vooralsnog alleen in Amsterdam.
massagepraktijk  
stoelmassage  
beweging  
wat nog meer?  
foto's  
ervaringen  
prijzen  
contact